Popis:
Povinnosti podnikateľa vo vzťahu k označovaniu potravín v zmysle zákona :
§ 6
(3) Prevádzkovateľ potravinárskeho podniku, ktorý umiestňuje potraviny na trh,
a) je povinný ihneď vyradiť z ďalšieho obehu potraviny1. uvedené v odseku 3,
2. balené do obalov a obalových materiálov, ktoré nezodpovedajú požiadavkám podľa § 8 ods. 2,
3. nedostatočne označené alebo nesprávne označené,
4. nespĺňajúce požiadavky na bezpečnosť a kvalitu,
5. falšované,
6. skazené, vzbudzujúce odpor alebo inak poškodené, deformované, znečistené alebo chemicky alebo mikrobiologicky narušené,
b) môže umiestňovať na trh8b) 1. nové potraviny a
2. výživové doplnky len so súhlasom a za podmienok ustanovených rozhodnutím Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky,8a)
Kľúčové slová:
zakon o potravinach
potraviny
vyrobky