Popis:
Živočíšna výroba - vypracovane otazky na skusku a ciastkove pisomky
Otázky pre písomnú a ústnu záverečnú skúšku
1. Význam chovu HD, biologicko produkčné funkcie chovu hovädzieho dobytka
(spotreba mlieka, mliečnych výrobkov a hovädzieho mäsa na Slovensku a v EÚ, stavy HD a kráv SR, dosahovaná mlieková úžitkovosť v SR)
Význam chovu:
Dve funkcie: produkčná a mimoprodukčná (v budúcom období sa v zmysle SPP EÚ očakáva
nárast tejto funkcie)
Produkčná: produkcia kvalitných potravín – mlieko, mäso, maštaľný hnoj, pravidelný príjem finančných prostriedkov, produkcia surovín pre priemysel (Je základom hospodárenia každého podniku, pretože nadväzuje na pôdu)
...
Otázky priebežného testu II. – Chov oviec
1. Anatomická stavba kože:
Pokožka:-vrstevnatý dlaždicový epitel, ktorý sa svojich spodných vrstiev obnovuje.
Najvrchnejšie vrstvy rohovatejú a odlupujú sa. Najspodnejšia vrstva –
zárodočná, najvrchnejšia vrstva – rohovatejúca.
Škára:-je najsilnejšia časť kože, je tvorená hustou spleťou troch druhov vlákien–kolagénnych, elastických a mriežkovitých s početnými krvnými vlásočnicami
Podkožie:-je tvorené riedkym pohyvlivým pojivom, ktoré je bohaté na tukové tkanivo, výrazná nervová a a cievna spleť
...
vypracovane_otazky_priebezny_test_1.doc
1. Vymenujte kosti hlavy HD
čelová kosť, čelusť, sánka
2. Vymenujte kosti hrudnej končatiny a ich uhlovanie
lopatka, ramenná kost, vretenna kost, zaprstne kosti-sponkova,korunkova,paznechtova,
-medzi lopatkou a ramennou kosťou je 120
-medzi ramennou a vretennou k. je 155
-medzi sponkami je 50-55
3. Vymenujete kosti panvovej končatiny a ich uhlovanie
bedrova kost, krizova kost, sedacia kost, stehenna kost, holenna kost, predpatove kosti podpatove k., zaprstne k.
-medzi stehennou a holennou k. je 110
-medzi holennou a podpatovou k. je 140
-medzi sponkami je 50-55
...
Kľúčové slová:
živočíšna výroba
chov oviec
Obsah:
- otazky skuska 1.doc
Otazky skuska 2.doc
vypracované otázky_2. čiastková_chov oviec.doc
vypracovane_otazky_priebezny_test_1.doc
Zdroje: